Oddset

OBS! Detta är en oberoende hemsida och har inget med Svenska Spel att göra.

Odds är sannolikheten för att något ska inträffa. Uttrycket odds är mer specifikt proportionen mellan vinst och insats i bettingspel Oddsen bestäms av en bookmaker som antingen är en enskild person eller ett spelbolag. Beteckningen för odds kan se ut på två olika sätt. Det ena ser ut som 4:1 vilket betyder att man får 4 kronor tillbaka för satsad krona och insatsen tillbaka. Detta kallas brittiska odds eller traditionella odds. Den andra varianten ser vi mest i Sverige och det kallas för decimalodds och kan se ut som 2,2 vilket betyder att man får 2,2 gånger insatsen tillbaka vid vinst. Dessa odds kan ges som fasta eller flytande. Fasta odds är en mätning som gjorts i förväg på sannolikheten för de olika utfallen. Flytande odds är föränderliga odds. De kan komma att ändras under händelsens gång.


Oddset kallas det som Svenska Spel håller i inom vadslagning för sport, Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Oddset startade 1986 den 27 oktober. Tipstjänst hade då skapat spelen Lången, Matchen och Toppen som alla var spel på odds. Idag innefattar oddset Lången, Matchen, Bomben, Mixen, Mixen XL och Powerplay.
Innan 1997 behövde man inte vara 18 för att spela på oddset. I dag krävs det legitimation på att man har fyllt 18. Fyller man 18 samma år får man inte spela förrän man faktiskt fyllt år.


Lången, Matchen, Bomben, Mixen, Mixen XL och Powerplay är alla olika sätt att spela på Oddset. Vilken av dessa du spelar beror på vilken typ av betting du är intresserad av. Om det är sport eller musik. Hur länge du vill spela och hur stort. Oddset Powerplay är till exempel helt och hållet inriktat på hockey. Oddset Matchen funkar däremot till flera sporter. Dessa sporter är fotboll, ishockey, bandy, handboll och innebandy. När man spelar på Oddset Matchen ska man förutse slutresultatet av en match och man får satsa på max 20 matcher per dag.


Oddset är ett omtyckt sätt att spela betting i olika idrottssammanhang. Det är enkelt och säkert. Plingar det till i en match så är det Oddset som kommer upp med information om hur oddsen ser ut. Då det är Svenska Spel som har hand om Oddset kan man känna sig trygg i sitt satsande. Är du intresserad av att testa på betting på till exempel fotboll är Oddset ett riktigt bra val.